tuuina i - 1 Faamatalaga

Le Lalolagi Mata'ina o Parrots: Ose Ta'iala e Malamalama ai i Manulele Atamai

O seka o se tasi o manulele e sili ona pele ma fa'afiafia i le lalolagi. Ua lauiloa i o latou fulufulu felanulanuaʻi, mataʻina le atamai, ma le tomai e faʻataʻitaʻi ai tautalaga a tagata, o nei manulele ua puʻeina loto o tagata mo le tele o seneturi. I lenei tusiga, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa i parrots, o latou uiga, ma pe aisea latou te faia ai ni fagafao ofoofogia.

  1. O a sega?

O sega o manu felelei a le aiga Psittacidae, lea e aofia ai le silia ma le 300 ituaiga. O manu felelei nei e lauiloa i o latou gutu malolosi, pi'opi'o ma vae zygodactyl, o lona uiga e lua tamatamai vae e faasino i luma ae lua tamatamaivae e faasino i tua. O sega e eseese le lapopo'a mai i tama'i sega pygmy, e tusa ma le 3 inisi le umi, e o'o i le macaws lapopo'a, e mafai ona o'o i le 3.3 futu le umi.

  1. Uiga o Pa

O se tasi o uiga iloga o sega o lo latou mafai lea ona fa'atusa le tautala a le tagata. E ui e le mafai e sega uma ona tautala, e tele ituaiga e mafai ona aʻoaʻo e fai ni nai upu poʻo ni fuaitau. E lauiloa foi sega i lo latou atamai, e taitutusa ma se tamaitiiti e 3 i le 4 tausaga le matua. O loʻo ia i latou le tomai e foia ai faʻafitauli, faʻaoga meafaigaluega, ma e oʻo lava i le malamalama i manatu e pei o numera ma lanu.

O le isi uiga uiga ese o sega o lo latou fulufulu felanulanuaʻi. E eseese lanu e maua e seka, e aofia ai lanu meamata, lanumoana, mumu, samasama, ma moli. O nei lanu e faʻaaogaina e faatosina ai paaga ma avea foi ma se ituaiga o faʻailoga i totonu o latou nofoaga masani.

  1. Aisea e fai ai e seka ni fagafao sili

O sega e faia ni fagafao ofoofogia mo le tele o mafuaaga. Muamua, latou te matua atamamai ma e mafai ona latou aʻoaʻoina ni togafiti ma amioga eseese. O le mea lea e fiafia ai e toleni ma fegalegaleai. Lona lua, oi latou o manulele faʻaagafesootai ma fiafia e faʻaalu taimi ma o latou tagata. Tolu, e umi o latou olaga, ma o nisi ituaiga e ola e oo atu i le 80 tausaga.

Ae ui i lea, o le umiaina o se sega o se matafaioi tele. Latou te manaʻomia le tele o le gauai, tausiga, ma aʻoaʻoga. Latou te manaʻomia foʻi se fale vateatea, se meaʻai maloloina, ma siaki masani o manu. Afai o lo'o e mafaufau e maua se seka, e taua le faia o lau su'esu'ega ma ia mautinoa ua e sauni mo le tautinoga.

https://www.youtube.com/watch?v=pFx5u2tjXyM
  1. iʻuga

O sega o ni meaola mataʻina ua puʻeina loto o tagata i le salafa o le lalolagi. Faatasi ai ma o latou fulufulu felanulanuaʻi, ofoofogia le atamai, ma le tomai e faʻataʻitaʻi ai tautalaga a tagata, e moni lava o se tasi o ituaiga. Afai o loʻo e mafaufau e fai se seka e fai ma fagafao, ia saunia mo se olaga atoa o le alofa ma le mafutaga. Ae ia manatua, o le umiaina o se sega o se matafaioi tele, o lea ia mautinoa e fai lau suʻesuʻega ma fai se faʻaiuga faʻamaonia.

1 mafaufau i le “Le Lalolagi Mata'ina o Parrots: Ose Ta'iala e Malamalama ai i Manulele Atamai"

  1. এই পাখি খুব সুন্দর। ও মনোমুগ্ধকর।

Tuua se tali