tuuina i - Tuua se faamatalaga

Parrot Vocal Training Tala Manuia: Tala Faaosofia o le Aoaoina ma Fesootaiga

Su'esu'e le lalolagi mata'ina o a'oa'oga leo a le parrot e ala i se faasologa o tala manuia fa'amafanafana loto o lo'o fa'aalia ai le maoa'e o le a'oa'oina ma tomai fa'afeso'ota'i a nei manulele olaola. O nei faʻataʻitaʻiga moni o le olaga e faʻamalamalamaina le sootaga loloto i le va o seka ma a latou faiaoga, faʻaalia le fiafia ma le manuia o a latou fegalegaleaiga.

Alex the African Grey: O se paionia i le atamai o Avian

O se tasi o fa'ata'ita'iga ta'uta'ua o le a'oa'oina o leo o seka, o Alex, o se sega Aferika Grey sa avea ma vaega o se poloketi su'esu'ega e tolusefulu tausaga na ta'ita'ia e Dr. Irene Pepperberg. O le tomai o Aleki e iloa ma fa'amatala ai mea eseese e silia ma le 100, iloa lanu ma foliga, ma malamalama i manatu e pei o lapopo'a, la'ititi, tutusa, ma ese'ese sa suatia le eleele. O ana taunu'uga ua fa'amaumauina i le tele o fa'asalalauga fa'asaienisi ma fa'amanino ai le gafatia o le mafaufau o manulele.

Einstein: Le Talking Texan Parrot

O le isi tala fa'aosofia e sau mai ia Einstein, o se sega aulelei Aferika Grey o lo'o nofo i le Knoxville Zoo i Tennessee. Ta'uta'ua mo ana upu mata'ina ma le mafai ona fa'ata'ita'i leo, na avea Einstein ma lagona ina ua uma ona fa'asoa ana fa'afiafiaga i luga o fa'asalalauga eseese. O lona agava'a e fa'amatala le sili atu i le 200 upu ma leo e fa'aalia ai le aoga o a'oa'oga leo faifaipea ma le onosai.

Disco: Le Initaneti Sensation

Disco, a budgerigar, na avea ma fetu i luga ole laiga e faafetai ai i le tele o fuaitau ma pese, na ia faasoa atu i le lalolagi e ala i ala o faasalalauga lautele. O lana lisi e aofia ai le faitau selau o fuaitau, e faʻaalia ai le gafatia o seka mo le aʻoaʻoina ma fesoʻotaʻiga. O le tala manuia a le Disco e avea o se musumusuga mo tagata fiafia i sega i soo se mea, e faʻaalia ai le faʻaogaina o le faʻamaoni i aʻoaʻoga e mafai ona faʻaleleia se tulaga tulaga ese o fegalegaleaiga.

The Parrot Companion: Fa'aleleia o So'oga Tagata ma Manu

O nei tala fa'amanuiaina o lo'o fa'amamafaina ai fa'amanuiaga fa'atasi o a'oa'oga leo seka. Mo manu felelei, o se avanoa e faʻaoga ai, fegalegaleai, ma faatumauina se mafaufau faʻaosofia ma malosi. Mo tagata, o se avanoa e faʻalolotoina ai lo latou malamalama ma fesoʻotaʻiga ma a latou uo fulu. O le fegalegaleai ma sega i lenei faiga e mafai ona oo atu ai i taunuuga mataʻina, e faʻaalia ai le matagofie o fesoʻotaʻiga vaʻaia ma le atamai faʻapitoa o nei soa avian.

Auai i la matou afioʻaga

O e ootia i nei tala o feso'ota'iga ma a'oa'oga? Matou te valaʻauina oe e faʻasoa ou lava aafiaga ma manatu i faʻamatalaga o loʻo i lalo. O ou fa'amatalaga e mafai ona fa'aosofia ai isi ma fesoasoani i le fa'atuputeleina o le matou nu'u o tagata fiafia seka. Aua nei galo e lesitala i la matou nusipepa mo nisi tala faʻaosofia, faʻamatalaga i le tausiga o sega, ma faʻamatalaga lata mai i aʻoaʻoga a manu ma suʻesuʻega. Auai ma matou i le faamanatuina o le lalolagi ofoofogia o seka ma a latou soa tagata!

Tuua se tali